5 belangrijke weetjes Aloë Vera

Aloë Vera is een E.H.B.O. plant. Eerste Hulp Bij Ongemakken die de huid ondersteunt bij diverse problemen. De Aloë Vera plant verzorgt, verzacht, geneest en bevordert de algehele gezondheid.

Wist je ook welke soort aloë vera plant … waar de plantages van de aloë Vera zijn … wanneer de oogst is … hoe de persing is … en waarom gebruik je alleen het blad van de plant.

Al deze vragen zijn van groot belang zijn voor de kwaliteit.

1. WELKE SOORT ALOË VERA PLANT IS BELANGRIJK …

De Aloë Vera Barbadensis van dr. Miller is de belangrijkste onder deze planten.

2. WAAR IS DE ALOË VERA VERBOUWD …

De plaats waar de Aloë Vera geoogst is, bepaalt de kwaliteit van de plant. In Mexico, Texas en gebieden rondom de evenaar is de temperatuur constant. De zon staat recht boven de planten. Meer zonuren en de straling is krachtiger. Dit betekent ook meer hoogwaardige werkstoffen.

Daarentegen verschillen de temperaturen. Letterlijk dag- en nacht. Overdag kan het goed 40 graden boven nul zijn. terwijl ‘s nachts de temperaturen tot onder nul dalen. Deze extreme verschillen maken de plant ijzersterk.

Om te overleven moeten deze planten dan ook een hoogwaardige kwaliteit aan werkstoffen in zich hebben. Dit klimaat is optimaal voor de groei en het proces van de Aloë Vera plant.

3. WANNEER IS DE OOGST …

Nog belangrijker is wanneer de Aloë Vera geoogst is. Na 6 jaar komt er namelijk pas een belangrijk bestanddeel vrij. Acemannan. Deze stof is een suikervorm. En behoort tot de groep van de Mucopolysachariden. Acemannan heeft een directe uitwerking op de cellen van het immuunsysteem. Het zorgt voor een versterking van de immuniteit. Zoals ziekteverwekkende parasieten, virussen en bacteriën.

Het is niet alleen de basis voor de sterke huid. Maar zorgt ook voor de opbouw van het  bindweefsel. Dit gebeurt door de aaanmaak van collageensynthese. De bouwstenen voor een stevige huid.

Acemannan zorgt voor de versterking van de vaatwanden, slijmvliezen, pezen, gewrichten, kraakbeen en  banden. Dit is het fundament van onze botten. Bovendien  ondersteunt deze Acemannan de opname van water en voedingsstoffen in het spijsverteringsstelsel.

aloë-vera-plant

4. HOE IS DE PERSING …

Hoe wordt de Aloë Vera geperst? De plant moet koud geperst zijn. De kracht van Aloë Vera ligt in de grootte van de moleculen. Doordat de moleculen zo klein zijn, is de stof in staat om tot heel diep in de huid door te dringen.

Wanneer de persing van de plant een draaiende beweging is, verliezen de werkstoffen hun kracht. Bij een draaiende beweging ontstaat er namelijk wrijving en wrijving veroorzaakt weer warmte.

5. WAAROM ‘WHOLE LEAF’ …

Waarom ‘whole leaf’ of pure gel is de vraag.
Nog een belangrijke factor bij de verwerking van de Aloë Vera plant.

Wordt het hele blad gebruikt? Of vindt er een filtering plaats? Dat laatste is van cruciaal belang.

De bladeren bevatten Aloïne. Deze stof moet eruit gefilterd zijn. Aloïne is een soort hars in de plant. En die belemmert de eigenschappen en zijn werking. Daarnaast werkt Aloïne laxerend en is het een haargroei-bevorderend middel.

Let er dus op dat het product de pure gel bevat. En dit proces is heel bewerkelijk en kostbaar.