Selecteer een pagina

5 belangrijke weetjes van Aloë Vera

EN HOE DEZE ALOË AAN ZIJN GENEESKRACHTIGE WERKING KOMT!

De Aloë Barbadensis Miller is een hele speciale en een hele bijzondere geneeskrachtige plant. En vooral een musthave in je medicijnkast.

1. WELKE SOORT ALOË VERA

heeft de grootste en geneeskrachtigste werking? En hoe waarborg je de kwaliteit van het pure Aloë sap? De Aloë Vera plant behoort tot de familie van de Asphodelaceae. Dit is de Affodilfamilie, een familie van eenzaadlobbige bloeiende planten met zo’n 800 verschillende soorten.

De Aloë Barbadensis Miller is de botanische benaming en heeft de meeste en geneeskrachtigste werkstoffen. De kleur van deze Aloë Barbadensis Miller plant is meestal groen of grijsgroen. En ziet eruit als een cactus. Maar behoort tot de lelie familie.

2. Waar groeit de aloë vera plant

en gedijt hij op zijn best? Deze Aloë Barbadensis Miller planten groeien rond de evenaar (Arizona, Florida, Texas en Mexico). Dit zijn de meest droge gebieden op aarde. Bovendien zijn het onze eigen biologische en ecologische verantwoorde plantages.

In deze gebieden vind je intens grote  temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Hierdoor groeien zij uit tot oersterke planten. Overdag beschermen zij zich tegen krachtige zonstraling. In de nacht kan de temperatuur dalen tot -40 graden.

Daardoor overleven alleen de sterkste Aloë planten. Mede hierdoor ontwikkelen zich hoogwaardige ingrediënten en werkstoffen met sterk genezende kwaliteiten.

Daarom is dit tropische klimaat optimaal voor de groei, ontwikkeling en het proces van de Aloë Aloë Barbadensis Miller.

3. WANNEER IS DE OOGST

van deze Aloë Barbadensis Miller? Dat is pas in het zevende groei jaar. Want nà 6 jaar komt er een heel bijzonder en belangrijk bestanddeel vrij Acemannan.

aloe vera koudgeperst

4. HOE DE PERSING IS

van de Aloë Barbadensis Miller bepaalt en garandeert ook de kwaliteit van de pure Aloë gel. Daarom moet deze plant koud geperst zijn. 

De kracht van Aloë Vera ligt in de grootte van de moleculen. Doordat de moleculen zo klein zijn, is deze stof in staat om tot heel diep door te dringen in de huid.

Wanneer de persing van de plant een draaiende beweging is, verliezen de werkstoffen hun kracht. Want hierdoor ontstaat er wrijving. Door wrijving krijg je warmte. En hierdoor verlies je kracht in de werkstoffen!

5. WAAROM ‘WHOLE LEAF’

of pure gel is de vraag. Ook dit is een belangrijke factor bij de verwerking van de Aloë Vera plant. De Aloë Vera Skin Gel baseert zich op deze pure gel. 

Wordt het blad in zijn geheel gebruikt? Of vindt er eerst een filtering plaats? Dit laatste is van cruciaal belang.

De bladeren bevatten Aloïne. Deze stof moet eruit gefilterd zijn. Aloïne is een soort hars in de plant. En die belemmert zowel de eigenschappen als zijn werking. Daarnaast werkt Aloïne laxerend. En een haargroei-bevorderend middel.

Let er dus op dat het product de pure gel bevat. Mede hierdoor is dit proces heel bewerkelijk en bijzonder kostbaar.