harsen

haren harsen

Haren harsen is de makkelijkste en snelste manier te verwijderen met warme vloeibare hars. 

Met de vloeibare verwarmde hars kun je overtollige haren makkelijk, efficiënt en hygiënisch verwijderen. De harsvullingen glijden makkelijker over de huid en brengen precies de perfecte hoeveelheid vloeibare hars op je huid. Met een strip verwijder je daarna de hars. Daarna koel je de geharste huid met Aloë Vera Skin Gel. En sluit je af met een eventuele ‘

verschillende soorten hars 

Je hebt verschillende soorten hars, voor gevoelige en zelfs ook al voor allergische huiden. De natuurlijke basis van deze hars komt door toevoeging van bijenwas, vitaminen E, mineralen, eiwitten, essentiële oliën en natuurlijke suikers.

De hars is meestal in ‘olie’ oplosbaar. Dus als er iets ‘achter’ blijft plakken op je huid, verwijder dit dan met baby olie.

voorbehandeling is belangrijk 

Het is erg belangrijk dat je huid van te voren goed droog en schoon is. Je ontvet de huid vooraf met de cleanser ‘pre wax cleanser’. Een alcohol reiniger speciaal voor een harsbehandeling.

Met de Prep ‘pre-epilation oil’ masseer je het gebied wat je wilt harsen. Dit doe je min of meer om dit gedeelte te ontspannen ofwel een beetje te verdoven. Daarna begint het eigenlijke harsen pas echt. Zoals je ziet is de voorbehandeling net zo belangrijk is als het harsen op zich.

Harsen stap voor stap

Sommige gezichtsdelen zoals je bovenlip, kin en/ of wenkbrauwen zijn erg kwetsbaar. Je huid is daar een stuk dunner. Om de huid te beschermen breng je op deze gezichtsdelen eerst talkpoeder aan, de ‘Lavender Moisture absorbent powder’. Talkpoeder heeft de fijne structuur en eigenschap om zich aan de haartjes te hechten. De vloeibare hars hecht zich nu nog makkelijker aan de haartjes. Lavender is fijn, omdat deze geur lekker ruikt en als tweede je ontspant.

Meteen leg je hier bovenop een katoenen of papieren strip. Ook de strip strijk je mee met de haargroeirichting. En nu komt het moment suprême.  Je trekt de strip tegen de richting van de haren in eraf. Snel en effectief net als een pleister. De haren die je er net uitgetrokken hebt, zie je nu duidelijk zichtbaar op je strip terug.

Soms blijven er nog kleine of hardnekkige haartjes achter. Die haal je er dan met een pincet uit. Je verkoelt de geharste plek met ‘Soothe Aloë Vera Gel’. Zowel de roodheid van de huid als de pijn vermindert hierdoor sterk. Na een paar minuten verwijder je deze gel met een natte wattenschijf. 

Nabehandeling 

Ook is er een nabehandeling. Als laatste smeer ik er nog de ‘Slow Grow’ cream op. Deels om te verzachten en deels om de haargroei af te remmen. Mocht je thuis nog achtergebleven hars voelen. Geen probleem dit is makkelijk te verwijderen met (baby) olie. 

prijzen

Bovenlip harsen €  12,00
Bovenlip en kin harsen €  21,50
Bikinilijn harsen €  20,00
Oksels harsen €  15,00
Onder- of bovenbenen harsen €  25,00
Onder- en bovenbenen harsen €  45,00
Onder- en bovenbenen en bikinilijn harsen €  58,50
Onder- en bovenbenen, bikinilijn en oksels harsen €  68,00
Onder- en bovenbenen, bikinilijn, oksels en bovenlip harsen €  77,50
   
   
   

Af te raden bij:

  • spataderen
  • eczemen
  • ontstekingen
  • wondjes en/ of huidbeschadigingen
  • steelwratjes
  • duidelijk zichtbare lymfeknopen (in de oksels)
  • littekenvorming (het verwijderen van lymfeknopen bij borstamputaties)
  • medicijnen (die invloed kunnen hebben op de huid zoals prednison)