Aloë bevat meer dan 200 werkstoffen
WAT ALOE VERA ZO WAARDEVOL MAAKTDe belangrijkste zijn:
Vitaminen:
- Provitamine A
- Vitamine B complex
- B2 (Riboflavine)
- B6 (Pyridoxine)
- Vitamine C + E
- B1(Thiamine)
- B3 (Niacine)
- B12 (Cyanocobalamine)
- Foliumzuur
Mineralen en spoorelementen:
De bitterstoffen neutraliseren het overschot aan zuren in de maag, binden gifstoffen en verhogen de uitscheiding van slakken.
- IJzer
- Zink
- Mangaan
- Magnesium
- Kalium
- Calcium
- Koper
Enzymen:
waarvan 7 Proteolytisch (bevordert de wondgenezing).
Essentiële (onmisbare) aminozuren (eiwitbouwstenen):
Histidine, Isoleucine, Leucine, Lysine, Threonine, Valine.
Niet essentiële aminozuren (enzymen):
Alanine, Arginine, Asparaginezuur, Cysteïne, Glutaminezuur,
Glycine, Hydroxyproline, Proline, Serine, Tyroxine.
Mono-, poly- en mucopolysacchariden (Acemannan):
Deze meervoudige suiker wordt uit de Aloë geëxtraheerd. Laboratoriumtesten hebben aangetoond, dat de bloedsuikerwaarde binnen 1 uur na inname genormaliseerd is.
Phyter substanties:
Beschermt tegen vrije radicalen, schimmels en ontstekingen. Bindt vrije radicalen, zuren en gifstoffen.
