aloë vera plant

De kracht van de Aloë Vera Plant

Een belangrijk basisingrediënt in de producten van Deynique is Aloë Vera: één van de meest waardevolle planten die de natuur ons biedt. Aloë Vera is van nature geneeskrachtig en bevat meer dan 200 werkzame stoffen, waaronder vitaminen, mineralen en aminozuren. Niet voor niets is Aloë Vera niet meer weg te denken in de huidverzorging en alternatieve geneeswijzen. Geen enkele andere genezende plant heeft zo’n breed werkzaam spectrum als Aloë Vera.

DE PlanT

Ze ziet eruit als een cactus met haar grijs-groene bladeren, maar ze behoort tot de familie van de lelies. In totaal wordt het aantal verschillende soorten wereldwijd geschat op 500. De Aloë Barbadensis Miller is de meest waardevolle Aloë Vera. Althans, voor de geneeskunde en cosmetica. Vandaag de dag wordt de plant op reusachtige plantages geteeld. Vooral in Arizona, Florida, Texas en Mexico. Allemaal staten met een ideaal klimaat.
Wat deze plant zo waardevol maakt, is de kracht die in haar bladeren zit. In Zuid- en Midden Amerika gebruiken de indianen deze substantie al eeuwen tegen allerlei klachten – inwendig en uitwendig. Pas sinds enkele tientallen jaren houdt de wetenschappelijke onderzoekswereld zich intensief bezig met het subtropische gewas.

KRACHTIGE STOFFEN

In haar bladeren slaat de Aloë Vera een geraffineerd mengsel op van meer dan 200 verschillende levenskrachtige stoffen. Dit zijn onder andere pro-vitamine A, vitamine B-complex, vitamine C, D en E. Aloë Vera is bijzonder waardevol bij de ontzuring en stabilisering van de huid. Dit komt door de rijkdom aan mineralen en sporenelementen (zoals magnesium, calcium, ijzer en zink). De samenwerking tussen Aloë Vera-enzymen en speciale suikermoleculen zoals aloëmannan geeft een zeer grote genezende kracht voor het hele lichaam. Daarbij komen nog essentiële aminozuren, die bij de regeneratie van belaste organen of bij de regelmatige verzorging ervan zo belangrijk zijn.

prODUCTEN EN geheime krachten

Niet alleen vanwege de bijzondere werking, verwerkt Deynique de Aloë in haar cosmetica. Nog een kracht van Aloë Vera, ligt in de grootte van de moleculen. Doordat de moleculen zo klein zijn, is de stof in staat om tot heel diep in de huid te kunnen doordringen. De cellen worden hierdoor tot diep in de kern gestimuleerd. Ook kan de Aloë Vera andere werkstoffen meenemen tot diep in de huid. Een avocado e olie is groot van molecuul, dus blijft deze op de oppervlakte liggen. Wanneer deze op de huid wordt gesmeerd in combinatie met Aloë Vera, wordt de olie mee getransporteerd door de Aloë Vera-gel, en kan de olie ook zijn werking doen tot diep binnen in de huid. Daar waar andere producten niet meer verder komen, gaat Aloë Vera verder.

ALOË VERA SAP

Aloë Vera Vita Drink heeft een gunstige werking op de bloedsomloop en normaliseert de stofwisseling. Van deze drank neem je iedere ochtend een borrelglaasje in op de nuchtere maag. De werking van de darmen en het hart wordt geactiveerd en de geestelijke vermogens blijven langer behouden. Niet alleen wordt ook de darmflora terug in balans gebracht, maar ook vitamines en mineralen en alle belangrijke voedingstoffen die je tot je neemt, worden nóg beter opgenomen in het lichaam. De drank doodt schimmels, is goed voor de lever en stimuleert de stofwisseling. Dit straalt meteen door naar de huid. Mooi van binnen én mooi van buiten. De drank is verkrijgbaar bij de Deynique Schoonheidsspecialiste.
In klinieken voor natuurgeneeskunde wordt het Aloë Vera-sap ingezet bij de behandeling van open wonden, zweren, ontstoken huid of operatielittekens.
Meer weten over Aloë Vera? Lees ook de blog: “5 dingen die je misschien nog niet wist over Aloë Vera

ALOË VERA PLANT

Aloë Vera is van nature geneeskrachtig en bevat meer dan 200 werkzame stoffen, waaronder vitaminen, mineralen en aminozuren. Niet voor niets is Aloë Vera niet meer weg te denken in de huidverzorging en cosmetica. Geen enkele andere genezende plant heeft zo’n breed werkzaam spectrum als Aloë Vera.
Een belangrijk basisingrediënt in de producten van Deynique is Aloë Vera: één van de meest waardevolle planten die de natuur ons biedt.

DE PLANT en haar krachten

De Aloë Vera plant lijkt op de agave. Er zijn meer dan 200 verschillende soorten. De voor de geneeskunde en cosmetica meest waardevolle Aloë Vera is de Aloë Vera Barbadensis Miller. De plant is vernoemd naar de botanicus Miller. Ze ziet eruit als een cactus met haar grijs-groene bladeren, maar ze behoort tot de familie van de lelies. In totaal wordt het aantal verschillende soorten wereldwijd geschat op 200. Vandaag de dag wordt de plant op reusachtige plantages geteeld. Vooral in Arizona, Florida, Texas en Mexico. Allemaal staten met een ideaal klimaat.
Wat deze plant zo waardevol maakt zijn de krachtige stoffen in haar bladeren. In Zuid- en Midden Amerika gebruiken de indianen deze substantie al eeuwen tegen allerlei klachten – inwendig en uitwendig. Pas sinds enkele tientallen jaren houdt de wetenschappelijke onderzoekswereld zich intensief bezig met het subtropische gewas.

belangrijke weetjes over de aloë Vera plant

Bijna iedereen weet dat Aloë Vera voor veel ‘huidprobleem’ ongemakken goed is. De Aloë Vera verzorgt, verzacht, geneest en bevordert de algehele gezondheid. Maar wist je ook dat de plant koud geperst moet zijn .. de plek waar de plant geoogst en verbouwd wordt .. welke soort Aloë Vera .. Deze van groot belang zijn voor de kwaliteit?
• WELKE SOORT ALOË VERA PLANT IS BELANGRIJK
Bijna iedereen weet dat Aloë Vera voor veel ‘huidprobleem’ ongemakken goed is. De Aloë Vera verzorgt, verzacht, geneest en bevordert de algehele gezondheid. Maar wist je ook dat de plant koud geperst moet zijn .. de plek waar de plant geoogst en verbouwd wordt .. welke soort Aloë Vera .. Deze van groot belang zijn voor de kwaliteit?
• Waar is de Aloë Vera verbouwd
De plaats waar de Aloë Vera geoogst is, bepaalt de kwaliteit van de plant. In Mexico, Texas en gebieden rondom de evenaar is de temperatuur constant. Dit klimaat is optimaal voor de groei en het proces van de Aloë Vera plant.
• Wanneer is de plant geoogst
Net zo belangrijk is wanneer de Aloë Vera geoogst is. Na 6 jaar komt er namelijk pas een belangrijk bestanddeel vrij: Acemannan. Deze stof behoort tot de groep van de Het zorgt voor een versterking van de immuniteit tegen ziekteverwekkende parasieten, virussen en bacteriën. Het is niet alleen de basis voor de huid, maar voor alle bindweefsel, opbouw van collageen, de vaatwanden, slijmvliezen, pezen, gewrichten, kraakbeen, banden en voor het fundament van de botten. Het ondersteunt de opname van water en voedingsstoffen in het spijsverteringsstelsel.
• Hoe wordt de Aloë Vera geperst
De kracht van Aloë Vera is de grootte van de moleculen. Doordat de moleculen zo klein zijn, is de stof in staat om tot heel diep in de huid te kunnen doordringen. Als de plant met een draaiende beweging is geperst, verliest de Aloë Vera haar kracht. Bij een draaiende beweging ontstaat er namelijk wrijving en wrijving veroorzaakt weer warmte. De plant moet dus koud geperst zijn.
• Waarom ‘whole leaf’ of pure gel
Nog een belangrijke factor bij de verwerking van de Aloë is of het hele blad verwerkt is of dat er filtering heeft plaatsgevonden. Het is namelijk van belang dat de Aloïne dat het blad bevat, eruit is. Aloïne is een soort hars in de plant, dat de werking van de stof belemmert. Daarnaast werkt Aloïne laxerend en is het een haargroei-bevorderlijk middel. Let er dus op dat het product de pure gel bevat.

MYTHE, TRADITIE, OVERLEVERING
De geschiedenis van de Aloë Vera plant is al sinds de oudheid bekend. De plant wordt genoemd om zijn wonderbaarlijke, genezende eigenschappen. Aloë Vera wordt al vermeld in bronnen uit de 4-de eeuw voor Christus.
• Toen Mozes door de woestijn trok, werd de Aloë Vera plant als ‘medicijnkast’ meegenomen.
• Bij het Joodse volk staat deze plant voor ‘een lang leven’.
• Voor de Indiaanse medicijnmannen is ze één van de ‘zestien heilige planten’. De indianen spraken van ‘de hemelse betovering”.
• Nomaden in Afrika noemen haar de ‘woestijnlelie’.
• Voor Columbus was het de ‘arts in de pot’ tegen zonnebrand en insectenbeten.
• De farao’s hielden het op ‘elixer voor een lang leven’.
• De Amerikanen noemen haar ‘de heilige genezer’.
De oudste illustratie van de Aloë Vera stamt uit 512 na Christus. En is van Diocurides arts en farmacoloog. Diocurides wist dat de melkachtige gel van het blad van de Aloë Vera plant de wondgenezing versnelt.
In de Bijbel staat de Aloë Vera beschreven als een conserverings- en balsemmiddel.
In de jaren dertig van de twintigste eeuw, toen voor het eerst bij kanker bestralingstherapie werd gebruikt, werd de Aloë Vera herontdekt. Ze wordt met veel succes ingezet als wondgenezer en bij brandwonden. De volksgeneeskunde zweert bij haar pijnverzachtende, antibiotische en ontstekingsremmende eigenschappen.