Haren harsen

In mijn praktijk werk ik met een Roll-on systeem. Super efficiënt maar vooral erg hygiënisch.  De harsvullingen verwarm je eerst. Hierdoor wordt de hars vloeibaar. En daardoor glijden de rollers makkelijker over je huid. Bovendien gebruik je nu precies de perfecte hoeveelheid. 

Voorbehandeling is erg belangrijk

Omdat je huid goed droog en schoon moet zijn is voorbehandeling belangrijk. Daarom ontvet ik de huid eerst met de ‘Pre Wax Cleanser’. Dit is een huidvriendelijke alcohol, die nauwelijks prikt. Dit is noodzakelijk om je huid goed te desinfecteren.

Daarna ga ik het lichaamsdeel masseren met de ‘pre-epilation oil’. Heel ontspannend voor de huid, maar werkt ook verdovend.

Harsen gaat stapsgewijs

Ook wanneer je meerdere delen tegelijkertijd wilt harsen doe je dat stapsgewijs. De eerste keer starten we dan met het minst kwetsbare lichaamsdeel. Daarna begin ik met het meest pijnlijke gedeelte. Dan breng ik een heerlijk geurende Lavendel talkpoeder aan. Dit is om je huid te helpen ontspannen.

Door zijn fijne structuur hecht deze makkelijker aan alle haartjes. Zo vergroot je het  oppervlak van de haren. Waardoor je ook de trekkracht vergroot. En daardoor de pijn verzacht. Hierna pas breng ik de warme hars aan. Meteen breng en druk ik de katoenen strip stevig op de warme hars aan. Met de haargroeirichting mee. Dan komt het moment suprême. Ik trek de strip eraf tegen de richting van de haren in. Snel en effectief, zoals je met een pleister doet. Hoe sneller hoe beter. Hierdoor verminder je de kans op wondjes en afbrekende haartjes. Maar tevens verminder je ook de pijn.

De geharste haren zie je nu duidelijk zichtbaar op de strip terug.

Soms blijven er nog kleine of hardnekkige haartjes achter. Heel vervelend, maar ik ben nu eenmaal een pietje precies. Dus die trek ik er alsnog met een pincet uit. Op sommige gebieden kun je rustig 2 tot 3 keer opnieuw harsen. Maar het is niet bevorderlijk voor je huid. Daarna koel ik de geharste plek met ‘Aloë Vera Cooling Gel’. De roodheid van de huid en de pijn verminderen à la minuut.

Nabehandeling

Ook de nabehandeling is van cruciaal belang omdat de huid geïrriteerd kan reageren. Daarom  masseer ik aan het einde altijd de ‘Slow Grow’ cream op. Deze verzacht nog eens extra en remt bovendien de haargroei af. En dat is mooi meegenomen.

Prijzen

Bovenlip of bakkebaarden of kin €  13,75
Bovenlip en bakkebaarden of kin €  26,00
Bovenlip, bakkebaarden en kin €  39,20
Onder- of boven armen €  26,50
Onder- en bovenarmen €  50,35
Bikinilijn €  26,50
Buik of Borst €  26,50
Hele rug en schouders €  65,00
Oksels harsen €  18,50
Onder- of bovenbenen €  26,50
Onder- en bovenbenen €  49,50
Onder- en bovenbenen, bikinilijn €  74.50
Onder- en bovenbenen, bikinilijn en oksels €  92,00
Onder- en bovenbenen, bikinilijn, oksels, bovenlip € 105,00

Hars soorten

Er zijn verschillende soorten hars zoals  Original (basis is honing), Sensitive, (basis is Azuleen) of de Neroli (heerlijk zacht en geurend). Azuleen gebruik je bij ontstoken, vaak ingegroeide haren. De natuurlijke basis van is bijenwas, vitaminen E, mineralen, eiwitten, essentiële oliën en natuurlijke suikers.De hars is meestal in ‘olie’ oplosbaar. Dus als er iets ‘achter’ blijft dat plakt op je huid. Dan is er een super makkelijke oplossing door gewoon verwijderen met baby olie.

Nog enkele tips

Vertel me wanneer je net verkouden bent of geweest. Of wanneer je net een koortslip of puistje hebt gehad. Of dat die ontsteking net genezen is. Door het harsen kan de huid extra fel reageren. Maar je kunt de huid ook ‘kapot’ harsen. Doordat je huid nu gevoeliger is. Het gevolg kan zijn dat de huid erna branderig aanvoelt. Bovendien langer rood kan blijft.Nà het harsen moet je directe zon vermijden. Dit om eventuele pigmentvlekken te voorkomen. Maar ook om zonverbranding te voorkomen. Want je huid is ‘kaal’ van dode huidcellen. De huidbarrière is weg.Ook aktiviteiten als sporten. Dan is zweet de boosdoener, die kan gaan branden door het zoutgehalte. Ook is zwemmen in chloorwater een afrader omdat de huid overmatig heftig kan reageren.

Af te raden bij:

  • spataderen
  • eczemen
  • ontstekingen
  • wondjes en/ of huidbeschadigingen
  • steelwratjes
  • duidelijk zichtbare lymfeknopen (in de oksels)
  • littekenvorming (het verwijderen van lymfeknopen bij borstamputaties)
  • medicijnen (die invloed kunnen hebben op de huid zoals prednison)