Voetreflexologie

Voetreflexologie

Hoe de Voetreflexologie op mijn pad is gekomen

Na verloop van tijd kom je erachter dat je als schoonheidsspecialist veel meer kunt betekenen voor je medemens. Huisartsen sturen cliënten naar je toe. Sommigen hebben een burn-out, zijn overspannen, liggen in scheiding, verlies van partner, familielid en/ of  baan etc.. 

‘Ga maar eens bij de schoonheidsspecialist langs en laat je maar eens lekker masseren om te ‘ontspannen’. Iedereen weet dat massages een weldaad zijn voor lichaam en geest.

Als professioneel schoonheidsspecialist wil je dat de balans tussen lichaam en geest  blijvend is. En niet wanneer klanten de deur uitlopen weer terugvallen in de stress modus.

Je gaat op pad en de zoektocht begint. Het is dan ook niet zo verrassend, dat ik bij Sonnevelt Opleidingen in Zaltbommel terecht kom. Daar informeer ik of het ook wel bij mij past.

Zoveel keus en zoveel leuke en mooie opleidingen. Maar ik val voor de voetreflexologie. Ik de 3-jarige opleiding (basis-, verdiepings-/ specialisatie – en energetisch jaar) tot voetreflextherapeut volgen.

Hoe komt het dat het zo werkt?

Het leuke is, dat je steeds nieuwsgieriger gaat worden. ‘Hoe komt het toch dat het zo werkt?’.

Hoe leg ik het aan mijn klanten uit. Carine van den Berg met haar cursussen ‘reflexzonemassage en -therapie’ en ‘hoe zit het nu met familieverbanden’ heeft mij heel veel duidelijk gemaakt.

De kunst van de voeten ‘uit’ lezen is, de klanten de relatie te laten zien tussen het hier en nu, hen een spiegel voorhouden en bewust maken van hun krachten. De mens neigt alleen maar te kijken wat hij of zij niet kan!

Ook het tenen lezen van Imre Somogyi ‘Voeten zijn spiegels I en Wat kun je er mee II’, geeft een verhelderend beeld van wat tenen over jou zeggen als mens.

En dat begint al bij een pasgeboren baby. Imre en Margriet Somogyi gaan in ‘babyteentjes lezen’ terug naar de basis; de teentjes van een baby.

Regelmatig een voetreflex massage ondergaan, bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam.

‘Opleidingen Sonnevelt’ in Zaltbommel tot Reflexologie-, reflexzone- of reflextherapeut

Reflexzone- of voetmassage, voetreflexologie, voetreflexzone therapeut is een oude en pure wetenschap. Er bevinden zich reflexzones op zowel de voeten als op de handen, die corresponderen met onze klieren, organen van het lichaam.

We noemen dit de meridianen en acupressuurpunten van ons lichaam. Het effect van reflexzonemassage is de verlichting van stress en spanning. En een verbeterde doorbloeding wat het herstel van de organen op gang zet. 

Al deze effecten activeren de levensenergie en heffen uiteindelijk de blokkades in het zenuwstelsel op.

 

Dit brengt het lichaam op natuurlijke wijze in evenwicht in balans. Reflexzonemassage is een belangrijk hulpmiddel om de nauwe samenwerking tussen lichaam, geest en psyche te bevorderen. Het geeft een heilzame en diepe ontspanning. 

Op natuurlijke wijze kunnen we talloze ‘kwaaltjes’ verzachten. En misschien zelfs wel uiteindelijk verhelpen. Maar dit vergt een aardige discipline en moed tot zelfreflectie.

Ik heb deze opleiding van basis tot specialisatie gevolgd van 2000 tot 2003.

Voetdiagnostiek opleiding Carine van den Berg

De voetdiagnostiek gaat uit van de symboliek van de organen in ons lichaam. Bijna niemand heeft 2 exact dezelfde voeten. De verschillen kunnen in de breedte, de lengte, kleur of dikte zitten.

Je kunt de voeten onderverdelen in boven-, midden- en onderpool. Hoe zijn ze verdeeld, zijn de polen gelijk of ongelijk. Is dit op beide voeten of alleen op één voet. Is je rechter voet groter of kleiner of gelijk aan je linker voet. Ook de kleur op beide voeten is bijna nooit gelijk, maar er kunnen grote verschillen zijn. Zijn je voeten geurloos of stoor je je aan de penetrante zweetgeur. Door de symboliek uit te leggen wat je voeten vertellen, zet het je aan tot denken. Deze vaardigheid en ondersteuning is niet alleen ontspannend, maar gaat een stap verder. Op weg naar de harmonie en balans van je lichaam!

Familieverbanden

Dit laat zien hoe familieverbanden verbonden zijn met elkaar en de betekenis waarop voetdiagnostiek een rol kan betekenen binnen deze familieleden. Het gaat over ‘levensvragen’ over het hoe en waarom van het bestaan. Op zoek naar het inzicht in zichzelf. Op welke manier valt de voetdiagnostiek in familieverband te plaatsen? Door de familie erbij te betrekken zijn de karaktertrekken van de voeten te herleiden. Bij de communicatie gaat het erom elkaar te (leren) begrijpen en te accepteren wie we zijn en mogen zijn.

Ik heb de opleiding Voetdiagnostiek eind 2003 afgerond bij Carine van den Berg.