Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren vergt geduld en precisie om een mooie natuurlijke vorm te krijgen. Het resultaat is verbluffend.

Na het verven van je wenkbrauwen kun je ook nog eens naar de vorm van je wenkbrauwen kijken. Om het helemaal af te maken kun je ze ook nog epileren.

Het kan extra aandacht naar je ogen brengen en geeft je gezicht een open uitdrukking. Het maakt je jonger in je gezicht en het ziet er vele malen verzorgder uit. De goede vorm van je wenkbrauwen is bepalend voor het gehele gezicht. De vorm van de wenkbrauwen moet bij je gezicht passen. De mode kan soms extreme vormen aangeven, die niet altijd bij iedereen passen.

richtlijnen voor Wenkbrauwen epileren 

Er zijn daar richtlijnen voor. Maar helaas niet voor  iedereen haalbaar. Voor de vorm van je wenkbrauwen is het goed om te kijken wat bij je gezicht past. Je kunt zo gebruik maken van je wenkbrauwen om je gezicht minder rond of minder lang te laten lijken.

Sommige vrouwen en mannen vinden doorlopende wenkbrauwen lelijk. Deze haartjes tussen de wenkbrauwen kun je ook verwijderen. Maar volg de lijnen A en C zoveel als mogelijk is, zoals hiernaast is afgebeeld. 

Welke gezichtsvorm past bij jou? Ovale, langwerpige, ronde, hoekige of vierkante gezichtsvorm 

De ovale gezichtsvorm wordt gezien als de meest ideale. De vorm van de wenkbrauwen die bij deze gezichtsvorm past zijn licht gebogen.

Bij de langwerpige vorm van het gezicht wil je dan het minder lang lijkt. De juiste vorm van je wenkbrauwen is daarom om ze zo recht mogelijk te houden met een klein boogje aan het eind. Door de rechte lijn lijkt je gezicht korter.

Als je een rond gezicht hebt, wil je het gezicht meestal langer en smaller laten lijken. Dan kan je doen door hoge bogen in de vorm van de wenkbrauw te maken. Maak je wenkbrauwen niet rond want daardoor lijkt je gezicht nog ronder.

Heb je een hoekig of vierkant gezicht met een krachtige kaaklijn? Je wilt dan meestal de kaaklijn zachter maken. Dat doe je door de vorm van je wenkbrauwen ook recht en hoekig te maken. Vind je dat niet mooi, dan kun je ook de wenkbrauwen bij het diamantvormige gezicht proberen.

Een diamantvormig gezicht is bij de jukbeenderen het breedste. Je wilt dan meestal proberen om dat deel smaller te laten lijken. Gebogen, een beetje golvende wenkbrauwen laten je gezicht smaller en zachter lijken.

Een hartvormig gezicht is van boven breder en loopt iets spits toe naar de kin. Doel is om de kin minder smal te laten lijken en het hoofd bij de ogen smaller. Dit kan je bereiken door de wenkbrauwen rond en gebogen te maken. En niet te breed.

Uiteraard kun je harsen, maar omdat de huid van je bovenooglid kwetsbaar en erg dun is, kies ik nog steeds voor ‘old skool’ epileren.

Wenkbrauwen epileren vergt absoluut veel geduld en precisie. Ik zelf noem het een dwangmatige en overdreven vorm van perfectie nastreven. Samen overleg je welke vorm van de wenkbrauwen het beste bij jouw gezicht past. Helaas klopt dit niet altijd met het mode beeld. Wees daar reëel in .

kun jezelf de vorm bijhouden?

Ja zeker kan dat! Wanneer je de goede vorm hebt kun je dit thuis, zonder veel extra tijd, ‘dagelijks’ bijhouden. Dit doe je door de kleine zwarte haartjes te verwijderen. Doe dit met een goede pincet. Ontsmet je pincet en de delen die je gaat epileren.

Mocht je hier echter niet het geduld voor hebben …

laat dit dan altijd door een professional doen!

prijzen 

 

Wenkbrauwen epileren òf verven € 13,75
Wenkbrauwen epileren én verven € 26,50
Wimpers verven € 16,00
Wimpers en Wenkbrauwen verven €  28,25
Wimpers verven en Wenkbrauwen verven en epileren €  41,50